• Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Echt Tjitske

Echt Tjitske

Creatief bezig zijn heeft Tjitske Dijkstra haar hele leven al gedaan. Zij heeft toneel gespeeld, geregisseerd, ze schrijft gedichten, 

heeft zelf musicals geschreven, organiseert culturele evenementen (het midwinterfestival op Schiermonnikoog komt van haar hand) en heeft de actie geïnitieerd om 298.000 origami kraanvogels te verzamelen ter nagedachtenis aan de 298 slachtoffers van de MH17. Met die 298.000 kraanvogels heeft ze twee exposities gehad in Emmen (2017) en Hilversum (2018). Je kunt wel zeggen dat ze een creatieve duizendpoot is.
Hieke Raap, een vriendin en tevens collega van Tjitske, zat in de MH17. Na haar dood heeft Tjitske Dijkstra een pelgrimstocht van 1000 km gelopen en heeft daarna besloten minder te gaan werken om zodoende ook tijd te kunnen besteden aan “de kunsten”.

Tjitske is rekendocent op het ROC Alfa-College te Groningen.

In het Martini Ziekenhuis in Groningen staat sinds 2017 een bank van haar hand. De “Uit en Thuis” bank staat vanaf februari 2017 op deze plek tentoongesteld en is in februari 2019 door het Martini Ziekenhuis aangekocht. “Hij heeft zijn plek veroverd” is het oordeel van de kunstcommissie.

De bank is uitgegroeid tot een sociaal-maatschappelijk kunstproject. Middels een gedicht worden mensen uitgenodigd op de bank plaats te nemen én de wereld even aan zich voorbij te laten gaan. Er ligt een gastenboek bij, waar zij hun verhaal in kwijt kunnen. De bank is inmiddels een begrip.

Contact:

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


logotranp