• Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Kunstateliers open tijdens Landelijk Atelierweekend

Kunstateliers open tijdens Landelijk Atelierweekend

Tijdens het Landelijk Atelierweekend op 22 en 23 juni a.s. krijgen kunstliefhebbers in heel Nederland de kans om een kijkje te nemen in de werkplaats of expositieruimte van een kunstenaar. Aan het initiatief van Stichting Kunstweek doen ateliers in heel Nederland mee. In Fryslân zijn er dit jaar 7 locaties te bezoeken.

Doel van de stichting is het promoten van de kunstsector die het zwaar te verduren kreeg tijdens de coronaperiode. Door ontmoetingen tussen kunstliefhebbers en makers op landelijk niveau te organiseren kan het publiek kennis maken met de werkwijzen, inspiratiebronnen, verschillende ambachten en doelen binnen de sector. De deelnemende kunstenaars tonen hun werk met veel passie en trots en vertellen geïnteresseerden graag over het ontstaansproces. Daarnaast is het ook mogelijk om direct kunst te kopen bij de kunstenaar en diens werk daarmee te ondersteunen.

In Dokkum kunnen bezoekers 6 kunstenaars op één locatie vinden bij “De Groen” aan de Van Kleffensstraat: Femke Bourgonje (abstracte schilderijen), Gerdie de Jong & Joris Colier (schilderijen en installaties van gerecycled materiaal), Tjitske Dijkstra (textielkunst), Janne Hamstra (pottenbakkerij), Hetty Combs (figuratief portret en landart) en Hepie de Haan (beeldhouwkunst) hebben hun ateliers beide dagen geopend van 11 tot 17 uur. Verder zijn er ateliers te bezoeken in o.a. Leeuwarden, Dronryp, Joure, Drachten, Sexbierum en Tzumarrum. Meer informatie is te vinden op de website www.landelijkatelierweekend.nl en www.de-groen-dokkum.nl


logotranp