• Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
KerstSale 2023 in Galerie de Gloeiende Oven

KerstSale 2023 in Galerie de Gloeiende Oven

Stichting De Groen Kunst en Cultuur Dokkum pakt uit met Kerst. In Galerie ‘De Gloeiende Oven’ wordt een bijzondere laagdrempelige kerstsale georganiseerd: 100 kunstwerken voor 100 euro per stuk met een speciale kerstgedachte.

Wie voor weinig geld iets écht moois wil kopen, kan vanaf 8 december ieder weekend tot Kerst terecht in de nieuwe galerie in de binnenstad. Dokkum wordt opnieuw in kerstsfeer gehuld en daar past volgens de kunstenaars van De Groen een mooie kerstgedachte bij.

Omdat men bij de (ver)koop geen idee had van de werkelijke waarde van het kunstwerk, kon men in het verleden kostbare kunstwerken voor een klein bedrag aanschaffen. De wereldberoemde ets van Rembrandt (Christus geneest de zieken) werd destijds voor 100 gulden verkocht en kreeg daarom de bijnaam “100 gulden prent”.

In onze tijd is honderd euro voor een kunstwerk nauwelijks een reële prijs, maar voor veel mensen een grote investering. Tegelijkertijd nodigt de Kerstperiode uit om iets bijzonders te kopen. De kerstsale geeft kunstliefhebbers de gelegenheid om voor een gering bedrag een uniek kunstwerk met echtheidscertificaat aan te schaffen.

Het is een diverse tentoonstelling; klassieke olieverf schilderijen, abstract werk, fotografie, grafiek, beelden, glaskunst, keramiek, inkt tekeningen, assemblages, textielkunst en toegepaste kunst. Kopers kunnen hun werk na betaling meteen meenemen. Op de vrijgekomen plek wordt direct een ander kunstwerk geplaatst en daardoor is er sprake van een telkens wisselende tentoonstelling.

Bij De Groen speelt ook nog een ander motief: “Met Kerst proberen we met onze gedachten bij het Licht in de wereld te zijn. Dat hebben we in deze tijd misschien nog wel harder nodig dan in andere jaren. Kunst is een vorm van Licht en positiviteit.  Op deze manier is het toegankelijk voor iedereen die dat op deze manier in huis wil halen of van de tentoonstelling wil genieten.

Voor Galerie “De Gloeiende Oven” is de Kerstsale tevens de openingsexpositie. Het 16de eeuwse pand uit de Admiraliteitsperiode, werd gerestaureerd en gerenoveerd door eigenaar Onno Loonstra.

Deelnemende kunstenaar zijn: Claudia Baburek, Rita Bakhuijsen, Frederik van Batenburg, Else Beishuizen, Anne Bergman, Erik de Boer, Sylvia Bokkerink, Pyr Bosma, Femke Bourgonje, Marielle Buckinx, Hetty Combs, Hennie Dijk-Stel, Tjitske Dijkstra, Henk Dotinga, Caro Eggink, Esther Eggink, Gwendolyn van Essen, Dinie Goedhart, Froukje Grijpstra, Hepie de Haan, Janne Hamstra, Wietske Hellinga, Bep Hijlkema, Tamme Hoekstra, Maaike Hogerhuis, Peter B. van Houten, Yvonne van Huizen, Hidde Idzinga, Gerdie de Jong, Joke Ket, Gerda Kooistra, Anja W. Kuipers, Kirsten Krijthe, Pieter Lambrechtsen, Nynke Landman, Mascha de Lange, Edwin van de Langkruis, Wieger Lindeboom, Date Loonstra, Dini Oosterhuis, Marianne Polfliet, Dineke Prins, Gerke Procee, Arjen van der Schaaf, To Slok Soede_Zijlstra, Kim Stabin, Tineke Szarzynski, Dineke Taal, Robert Wakker, Henk Wielens, Jip van Wijk, Anke Wijnia, Eva van Willigenburg, Brenda van der Zee, Oesje Zegel

Contact via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


logotranp