• Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dokkum heeft centrum voor kunst, creativiteit en cultuur.

In juni 2020 zette het nieuwe bestuur de handtekening onder de oprichtingsacte van Stichting De Groen Kunst & Cultuur Dokkum. logotranp

De Stichting wil een blijvende verbindende rol spelen op het gebied van Kunst en Cultuur in onze gemeente en zit vol met plannen voor de toekomst. “Wij vinden het van groot belang dat er in de samenleving plaats is voor het ontplooien van creativiteit en dat er gelegenheid is voor het samenkomen en ontwikkelen van kunst, cultuur en creativiteit”, aldus voorzitter Janne Hamstra. 

Initiatiefneemsters Janne Hamstra en Hepie de Haan liepen al langer rond met plannen voor zo’n centrum en toen de oude Groen van Prinsterer School aan de van Kleffenstraat in Dokkum leeg kwam te staan, vielen de bouwstenen op hun plek; dit moest het nieuwe huis voor kunst en creativiteit worden. 

Inmiddels “huizen” er al enige tijd kunstenaars en creatievelingen in het oude schoolgebouw. Het bruist er van de activiteit, er zijn 12 “bewoners” die daar, ieder met veel passie, hun creativiteit uit kunnen oefenen en deze uitdragen en overbrengen aan cursisten. Je kan er workshops volgen op allerlei gebied, zo kan je er beeldhouwen, pottenbakken, schilderen, dansen en yoga beoefenen. Ook is er cursusaanbod op het gebied van “street art” en toneel, worden er kruidenworkshops en natuur coaching gegeven en is er ruimte voor muziek. Verder is er afgelopen jaar een mooie cursusreeks geweest voor studenten van ROC Friese Poort.

Voor deze zomer en voor het komende jaar, staat er een leuk en gevarieerd cursusaanbod op de agenda en wordt er gewerkt aan een aantal leuke en creatieve evenementen.

Nadere informatie;

Email: info@de-groen-dokkum.nl

logotranp