De Groen

    Kunst & Cultuur

Ilona Bisschop

Ik ben Ilona Bisschop en ik maak gezichten.

 

Ik ben afgestudeerd aan de Kunstacademie Minerva te Groningen, richting Autonome Beeldende Kunst. Mijn werk bestaat voornamelijk uit tekeningen en schilderijen. Het formaat van mijn werk is groot en klein, het is maar net waar het gezicht om vraagt.

 

De gezichten die ik maak zijn een belichaming van een bepaalde gemoedstoestand en vertellen daarmee hun eigen verhaal. Het zijn gezichten die de wereld aanschouwen en beleven van een zekere afstand. Ik bewerk het gezicht waardoor, ondanks deze afstand, het gezicht om aandacht vraagt en met de kijker gaat communiceren.

Er ontstaat een wisselwerking tussen een innerlijke en uiterlijke wereld.

 

Ik laat me vaak verrassen door wat ontstaat. Die intuïtiviteit in mijn werkproces is erg belangrijk. Niets is mooier te eindigen met een gezicht waar ik daarvoor nog niets van wist.

 

Naast het tekenen met pen, potlood of verf, onderzoek ik wat ik kan toevoegen zodat ik het werk een extra laag kan geven.

 

Meer informatie of voorbeelden kunt u vinden op mijn website www.ilonabisschop.weebly.com.

Wilt u graag in opdracht een gezicht/portret laten maken kunt u altijd contact met mij opnemen via 06-15335498 of per e-mail: ilona.ibart@gmail.com.